Framkalla bilder

Varför ska man framkalla sina bilder? Det är en fråga som blivit alltmer relevant. I takt med digitalfotograferingens intåg är det inte längre lika självklart och framförallt inte nödvändigt. Datorn, digitala fotoramar och väldigt bra färgskrivare har gjort det onödigt. Eller?

Det råder delade meningar om det. Att något finns digitalt innebär nämligen inte att de används, arkiveras eller är mer användbara. Tvärtom är det nästan än större osäkerhet av bildhantering och arkivering samtidigt som det oftast brukar bli så att bildmappen hamnar längst in i datorn utan att ha ordentligt backuper. Fördelarna är dock många också självklart, men varför inte slå två flugor i en smäll och framkalla bilder parallellt med digital arkivering och en eventuell fotoram?

Att framkalla digitalbilder är inte dyrt. Gentemot vanliga fotografier är det riktigt billigt! Beroende på kvalitét och storlek så kostar det mellan 50 öre – 10 kr per bild. Ofta finns även erbjudande där man får de 100 första bilderna gratis, vilket inte är så dumt eftersom man då kan testa gratis!