Digital fotoram

Digitala fotoramar har blivit ganska populära de senaste åren. Tekniken går snabbt framåt och med digitalkamerorna började folk sluta framkalla sina bilder för att istället mejla över sina bilder eller titta på dem på datorn. Nu när det går att köpa en digital fotoram i nästan vilket stort köpcenter som helst och fenomenet har verkligen spritt sig utanför early-adoptersfären!

Priserna på digitala fotoramar varierar kraftigt. Från ca 200 kr för den allra billigaste till upp mot 4000 kr till de dyrare varianterna. Detta syns även på kvalitén senare när upplösning, kladd och otaliga bildöverföringar har slitit ut fotoramen – då håller de lite bättre varianterna. Vissa är dock dyrare på grund av deras design och dessa håller inte bättre, fast är å andra sidan kanske roligare att ha på väggen!

Vanligaste upplösningen är 480×234, dvs som gamla systemkamerors fotografier. Vad många glömmer är dock att digitalkamerorna har betydligt fler Megapixels vilket innebär möjligheter för större bilder och därför kan man egentligen likagärna köpa en digital fotoram på kanske 8 tum som har 800×600. Inte lika portabelt men betydligt mer livfullt på väggen! Vanligaste storleken är 7 tum.